SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 14.01.2019

Zupa: Z fasolki szparagowej z ziemniakami, pietruszką, marchewką, porem, selerem i natką (148 kcal; alergeny: 7,9)

II Danie: Spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym z ziołami i żółtym serem, woda mineralna, ciasteczka zbożowe ( 910 kcal alergeny: 1,3,5,8,11 )

Wtorek 15.01.2019

Zupa: Rosół z makaronem, pietruszką, marchewką, porem, selerem i natką (178 kcal; alergeny: 1,3,9 ) 

II Danie: Kotlet schabowy, ziemniaki gotowane, gotowany brokuł z masłem, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym, mandarynka (498 kcal, alergeny: 1,3,9)

Środa 16.01.2019

Zupa: Ogórkowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem, selerem i koperkiem (136 kcal; alergeny: 7,9,10)

II Danie: Filet z kurczaka w sosie francuskim, ryż gotowany, surówka z marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym, chrupki kukurydziane (573 kcal;  alergeny: 1,7,9)

Czwartek 17.01.2019

Zupa: Pomidorowa z makaronem, porem, marchewką i selerem i bazylią (142 kcal; alergeny: 1,3,7,9)

II Danie: Pieczeń rzymska z łopatki wieprzowej, ziemniaki, buraczki zaśmażane, kompot śliwkowy, banan (615 kcal; alergeny:1,3)

Piątek 18.01.2019 Zupa: grochowa z ziemniakimi, boczkiem wędzonym, marchewką, pietruszką, porem, selerem i majerankiem ( 199 kcal; alergeny: 1,9 )

II Danie: Pierogi farmerskie ( ziemniaki, kapusta kiszona i boczkiem wędzony), cebula zasmażana, woda mineralna, jabłko ( 721 kcal; alergeny: 1,3,6,7,8,9,10,11)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.