SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 15.10.2018

Zupa: Ogórkowa z ryżem, marchewką, pietruszką,selerem, porem i natką(73 kcal; alergeny: 7,9)

II Danie:Makaron spaghetti z sosem mięsno- pomigorowym i serem żółtym, kompot z owoców mieszanych, batonik owsiany z miodem ( 911 kcal alergeny: 1,3,6,7)

Wtorek 16.10.2018

Zupa:Neapolitańska z makaronem, marchewką, selerem, porem, pietruszką i natką  ( 279 kcal; alergeny:1,3,7,9) 

II Danie: Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym, sok owocowy naturalny b/c (798 kcal, alergeny: 1,3,5,7,9,10,11)

Środa 17.10.2018

Zupa: Podrosolnik z ryżem, pietruszką, marchewką, selerem, porem i natką (82 kcal; alergeny: 9)

II Danie: Pierogi "ruskie" z cebulką, woda mineralna, jabłko (767 kcal; alergeny: 1,7)

Czwartek 18.10.2018

Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami, pietruszką, marchewką, selerem, porem i natką ( 140 kcal; alergeny: 7,9)

II Danie:Pieczeń ze schabu w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z marchwi i pora z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy, gruszka  ( 771 kcal; alergeny: 1,5,6,8,11 )

Piątek 19.10.2018 Zupa:  Z zielonego groszku z ziemniakami, pietruszką, marchewką, porewm, selerem i natką ( 202 kcal; alergeny: 7,9 )

II Danie: Kotlet rybny z dorsza czarnego, ziemniaki gotowane, Colesław, woda mineralna, ciasteczka zbożowe z morelą (625 kcal; alergeny:1,3,4,5,7,8,11)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.