SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 16.10.2017

 Zupa: Jarzynowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem, porem i koperkiem (150 kcal; alergeny: seler, mleko)

II Danie: Leczo warzywne ( kiełbasa śląska, cukinia, świeża papryka, pieczarki, pomidory, cebula), kasza jęczmienna, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym, sok naturalny jabłkowo- wiśniowy (768 kcal; alergeny: gluten) 

Wtorek 17.10.2017

 Zupa: Z zielonego groszku z ziemniakami, marchewką, selerem, pietruszką, porem i koperkiem (202 kcal; alergeny: seler, mleko)

II Danie: Oszukane gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wiśniowy, gruszka (590 kcal; alergeny: gluten)

 

Środa 18.10.2017

Zupa: Szpinakowa z ryżem, marchewką, porem, selerem i natką (146 kcal; alergeny: seler, mleko) 

II Danie: Gulasz z łopatki wieprzowej, kluski śląskie, sałatka z czerwonej kapusty, woda mineralna, mandarynka  (882 kcal; alergeny: gluten, jaja)

Czwartek 19.10.2017

 Zupa: Dynioo-pomidorowa z makaronem, marchewką, porem, pietruszką, selerem i natką (177 kcal; alergeny: seler, mleko,jaja, seler)

II Danie:  Kotlet drobioway, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem( marchew, brokuł, kalafior), kompot z owoców mieszanych, budyń czekoladowy (602 kcal; alergeny: mleko, gluten, jaja)

Piątek 20.10.2017

Zupa:  Z czerwonej soczewicy z ziemniakami, marchewką, piertuszką, selerem, porem i natką (247kcal; alergeny: seler)

II Danie: Szaszłyk rybny (Filet z morszczuka, cebula, marchewki i pora z jogurtem naturalnym,  kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym, jogórt owocowy (459 kcal; mleko)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

.