SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 19.02.2018

 Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami, marchewką, selerem, pietruszką, porem, majerankiem (176 kcal; alergeny: seler, mleko)

II Danie:Gotowany filet z kurczaka w sosie koperkowym, ryż gotowany, fasolka szparagowa z masłem, woda mineralna, crunchy banan/czekolada (680 kcal; alergeny: mleko, orzechy, gluten,mleko, gorczyca, seler) 

Wtorek 20.02.2018

 Zupa: Jarzynowa z makaronem, marchewką, selerem, pietruszką, porem i natką (150 kcal; alergeny: mleko, seler)

II Danie: Szaszłyk z indyka z warzywami (cebula, papryka, cukinia), ziemniaki, sałatka szwedzka, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym, jabłko (392 kcal; alergeny: gorczyca)

Środa 21.02.2018

Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami, marchewką, selerem, pietruszką, porem i natką (135 kcal; alergeny: seler, mleko) 

II Danie:  Łazanki z kapustą, kiełbasą, boczkiem wędzonym, kompot z owoców mieszanych słodzonych miodem naturalnym, mandarynka  ( 688 kcal; alergeny: jaja gluten, gorczyca, seler)

Czwartek 22.02.2018

Zupa: Wiejska z ziemniakami, boczkiem wędzonym, marchew, pietruszka, seler, porem i natką (225 kcal; alergeny: seler, mleko, gluten, jaja)

II Danie: Gulasz z mięsa wołowego, kasza gryczana z soczewica, buraczki zasmażane, kompot śliwkowy, banan  (728 kcal; alergeny: gluten, mleko)

Piątek 23.02.2018

Zupa: Pomidorowa z makaronem, marchew, seler, pietruszka, selerem, porem, natką (225 kcal; alergeny: gluten, seler, mleko)

II Danie:  Madaliony z łososia, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda mineralna, budyń czekoladowy (478 kcal; alergeny: gluten, mleko)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

.