SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 11.12.2017

 Zupa: Brokułowa z ryżem, marchewką, pietruszką, selerem, porem i natką (104 kcal; alergeny: seler, mleko)

II Danie: Kotlet mielony z łopatką wieprzowa, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, woda mineralna, ciasteczka owsiane z żurawiną (714 kcal; alergeny: gluten, jaja, mleko, orzechy, soja) 

Wtorek 12.12.2017

 Zupa: Kalarepowa z ziemniakami, marchewką, selerem, pietruszką, porem i natką (127 kcal; alergeny: seler, mleko)

II Danie: Makaron spaghetti z sosem pomidorowo- ziołowym i żółtym serem, kompot jabłkowy z cynamonem i miodem, pomarańcza  (514 kcal; alergeny: mleko, gluten,jaja, gorczyca, seler)

 

Środa 13.12.2017

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami, marchewką, selerem, pietruszką, porem i koperkiem (150 kcal; alergeny: seler,  mleko ) 

II Danie:  Boeuf strogonow ( mięso wołowe, cebula, pieczarki, ogórek kiszony), ziemniaki gotowane, surówka z kapusty czerwonej, kisiel cytrynowy do picia, Crispy (475kcal; alergeny: mleko, gluten)

Czwartek 14.11.2017

Zupa: Z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchew, pietruszka, seler, porem i natką (148 kcal; alergeny: mleko, gorczyca, seler)

II Danie:  Karkówka w sosie własnym, kasza gryczana, sałatka swedzka, kompot truskawkowy, sok wieloowocowy naturalny ( 801 kcal; alergeny: gluten, mleko)

Piątek 15.12.2017

Zupa: Wiejska z boczkiem, ziemniakami, marchewką, piertuszką, selerem, porem i majerankiem (225kcal; alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

II Danie:  Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszona, woda mineralna, crunchy orzech/migdał (584 kcal; mleko, gluten, jaja, orzechy)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

.