SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 18.11.2019

Zupa: Rosół z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką ( 178 kcal; alergeny:1,3,9)

II danie: Filet z kurczaka gotowany w sosie koperkowym, ryż, fasolka szparagowa z masłem, woda mineralna, wafelek Grześ w czekoladzie ( 738 kcal, alergeny: 1,6,7)

Wtorek 19.11.2019

Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej z boczkiem wędzonym, ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i majerankiem (234 kcal; alergeny:1,5,6,8,11)

II Danie: Pieczone pałki kurczaka, ziemniaki gotowane, sałata lodowa z sosem winegret, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym, pomarańcza ( 567 kcal)

Środa 20.11.2019

Zupa: Dyniowo-pomidorowa z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (177 kcal; 1,3,7,9)

II danie: Gulasz z szynki wieprzowej, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym, banan (720 kcal; 1,5,6,7,8,9,10,11)

Czwartek 21.11.2019

Zupa: Ogórkowa z ziemniakami, marchewką, porem, pietruszką, selerem i koperkiem (136 kcal; 7,9,10) 

II danie: Kotlet mielony wieprzowo-wołowy, ziemniaki gotowane, surówka z marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym, kiwi (559 kcal; 1,3,7)

Piątek 22.11.2019

Zupa: Barszcz ukraiński z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i majerankiem ( 199 kcal; 6,7,8,9)

II danie: Makaron spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym i żółtym serem (bez mięsa), woda mineralna, sok owocowy bez cukru (568 kcal; 1,3,7)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.