SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 09.03.2020

Zupa: Podrosolnik z pietruszką, marchewką, selerem, porem, natką (82 kcal; alergeny:1,9)

II danie: Kotlety wykwintne, ziemniaki gotowane, szpinak z czosnkiem i masłem, woda mineralna, soczek owocowy bez cukru (615 kcal, alergeny:1,3,7,10)

Wtorek 10.03.2020

Zupa: Rybacka z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (124 kcal; alergeny: 1,9,10)

II Danie: Pałeczki z kurczka z pieca, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym, pomarańcza ( 615 kcal; alergeny: 1,7)

Środa 11.03.2020

Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (135 kcal; 7,9)

II danie: Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki gotowane, kompot śliwkowy słodzony miodem naturalnym, jabłko (573 kcal;1)

Czwartek 12.03.2020

Zupa: Szczawiowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i koperkiem (163kcal;3,79,10) 

II danie: Pulpet z indyka w sosie warzywnym, kasza pęczak, buraki zasmażane, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym, melon (618 kcal; 1,3,7,9)

Piątek 13.03.2020

Zupa: Barszcz ukraiński z ziemniakami, pietruszką, marchewką, porem, selerem i majerankiem ( 318 kcal; 1,3,6,7,9)

II danie: Makaron z twarogiem, masłem i bułką tartą, woda mineralna, sałatka owocowa (930 kcal; 1,3,7)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.