SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

Drodzy Rodzice,

stołówka szkolna będzie działać do dnia 18 czerwca 2019r. Wszystkie odpisy czerwcowe (wycieczki, choroby itp.) będą odliczone lub zwrócone we wrześniu. Wyjątkiem będą tylko uczniowie klasy VIII, których Rodzice dostaną zwrot nadpłaconych środków do końca czerwca.

W czerwcu do kwoty obiadów będą doliczone odsetki za nieterminowe wpłaty za okres I-V 2019r. Równocześnie rozliczymy Państwa nadpłaty i niedopłaty za cały ten okres. Bardzo proszę o wpłacanie dokładnie tej kwoty, którą podam Państwu drogą e-mailową lub telefoniczną. W razie wątpliwości proszę o kontakt pod numerem telefonu 91 322 17 24 wew. 23.

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 09.09.2019

Zupa: Brokułowa z ryżem, pietruszką, marchewką, porem, selerem i natką ( 104 kcal; alergeny:1,3,7,9)

II danie: Pieczeń rzymska z łopatki wieprzowej, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym, jogurt owocowy (530 kcal, alergeny: 1,3,7 )

Wtorek 10.09.2019

Zupa: Wiejska z ziemniakami, boczkiem wędzonym, pietuszką, porem, marchewką, seler i natkę ( 225kcal; alergeny:1,3,7,9)

II Danie: Gulasz z indyka, ryż gotowany, fasolka szparagowa z masłem, woda mineralna, jabłko ( 624kcal, alergeny:1,7 )

Środa 11.09.2019

Zupa: Rosół z makaronem, pietruszką, marchewką, porem, selerem i natką (178 kcal; 1,3,7,10)

II danie: Kotlet wykwintny z kurczaka, ziemniaki gotowane, mizeria z koperkiem, woda mineralna, melon (469 kcal; 1,3,7,10)

Czwartek 12.09.2019

Zupa: Krupnik z kaszy gryczanej z ziemniakami, pietruszką, marchewką, selerem i natką (235kcal ; 9)

Makaron spaghetti z sosem mięsnym- warzywami i żółtym serem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym, gruszka (824 kcal; 1,3,7)

Piątek 13.09.2019

Zupa: Barszcz ukraiński z ziemniakami, pietruszka, porem, marchewką, selerem i majerankiem (199 kcal; 6,7,8,9)

II danie: Kotlet rybny z dorsza czarnego, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i natrką, budyń czekoladowy (522 kcal; 1,3,4,7,9,10)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.