SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 20.05.2019

Zupa: Podrosolnik z pietruszką, marchewką, porem, selerem i natką (82 kcal; alergeny:1,9)

II danie: Kotlet mielony wieprzowo-wołowy, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym, chipsy truskawkowe (511 kcal alergeny: 1,3,7,)

Wtorek 21.05.2019

Zupa: Zupa kalarepkowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (127 kcal; alergeny: (7,9)

II Danie: Potrawka z kurczka z warzywami (marchew, brokuły, kalafior), makaron gotowany, szpinak, woda mineralna, galaretka owocowa pomarańczowo-wiśniowa (758 kcal, alergeny: 1,3,7)

Środa 22.05.2019

Zupa:  Zupa brokułowa z ryżem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i koperkiem (104 kcal; alergeny: 1,7,9) 

II danie: Pieczone udka kurczaka, ziemniaki gotowane, surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot śliwkowy słodzony miodem naturalnym, kiwi (599 kcal)

Czwartek 23.05.2019

Zupa: Zupa rybna z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (104 kcal; alergeny: 1,3,9)

II danie:Schab po żeglarsku (z cebulą, pomidorami i ziołami), kasza gryczana z soczewicą, mizeria, kompot z owoców mieszanych, koktail malinowy (782 kcal; alergeny: 1,5,6,7,8,11)
Piątek 24.05.2019

Zupa: Zupa grochowa z ziemniakami, boczkiem wędzonym, pietruszką, porem, marchewką, selerem i majerankiem (317 kcal, alergeny: 1,3,5,6,7,9,10,11)

II Danie: Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietaną, woda mineralna, baton granola owsiany z miodem (602 kcal, alergeny: 1,6,7,8,12 )

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.