SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 18.03.2019

Zupa: Wiejska z ziemniakami, boczkiem wędzonym, pietruszką, porem, marchewką, selerem i naktą (225 kcal; alergeny: 1,3,7,9)

II Danie: Klops z indyka w sosie słodko- kwaśnym (pomidor, cebula, cukinia), ryż gotowany, brokuł z masłem, woda mineralna, wafelek migdał/ czekolada (752 kcal alergeny: 1,3,7,8)

Wtorek 19.03.2019

Zupa: Rybna z makaronem, pietruszką, marchewką, selerem i porem i natką (124 kcal; alergeny: 1,3,9) 

II Danie: Schab po żeglarsku, ziemniaki gotowane, ogórek kiszony, kompot śliwkowy słodzony miodem naturalnym (620 kcal, alergeny: 1,9,10)

Środa 20.03.2019

Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem, natką ( 142 kcal; alergeny: 1,7,9)

II Danie: Łazanki z kapustą, boczkiem wędzonym, kiełbasą, woda mineralna, koktajl malinowy (716 kcal;  alergeny: 1,3,,6,7,9,10)

Czwartek 21.03.2019

Zupa: Z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewka, pietruszką, selerem, porem, natką ( 148 kcal; alergeny: 7,9)

II Danie: Gotowany filet z kurczaka, kasza pęczak, brukselka z masłem, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym, gruszka (649 kcal; alergeny: 1,5,6,7,8,10,11)

Piątek 22.03.2019 Zupa: Grochowa z ziemniakami, boczkiem wędzonym, porem, marchewką, selerem, pietruszką i natką (317 kcal; alergeny: 1,9)

II Danie: Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot z owoców mieszanych, melon (528 kcal; alergeny: 1,3,7)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.