SP9 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-szkoła

Poniedziałek 21.05.2018

 ZupaJarzynowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem, porem i natką (150 kcal; alergeny: 7, 9)

II Danie: Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z masłem, woda mineralna, crunchy orzech/ migdał (857kcal; alergeny: 1,7,8)

Wtorek 22.05.2018

 Zupa: Ogórkowa z ryżem, marchewką, selerem, porem, pietruszką i natką (73 kcal; alergeny: 7,9)

II Danie: Pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, sałata lodowa z rzodkiewką i sosem winegret, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym, melon  (493 kcal; alergeny:) 

Środa 23.05.2018

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem, selerem i majerankiem (127 kcal; alergeny: 7, 9) 

II Danie: Pierogi '' ruskie" z cebulką, kompot wisniowy słodzony miodem naturalnym, Cripsy (728 kcal; alergeny: 1, 3,7)

Czwartek 24.05.2018

Zupa: Z czerwonej soczewicy z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem, selerem i natką  ( 247 kcal; alergeny: 9)

II Danie: Kotlet wykwintny z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowy słodzony miodem naturalnym, kisiel truskawkowy ( 546 kcal; alergeny: 1,3,7,10 )

Piątek 25.05.2018

Zupa:  Fasolowa z ziemniakami, boczek wędzony, marchewką, porem, selerem, pietruszką i majerankiem (  546 kcal; alergeny: 1,3 6, 7, 8, 9 )

II Danie:  Leczo warzywne( cukinia, pieczarki, cebula, ogórek, papryka, pomidor), ryż gotowany, woda mineralna, banan( 791 kcal; alergeny: 1 )

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

 

.