Przedszkole nr 7 - Jadłospis

Powiększ

 Drodzy Rodzice,

do opłat za miesiąc czerwiec doliczymy Państwu odsetki za nieterminowe wpłaty za okres I-V. Równocześnie rozliczymy Państwa nadpłaty i niedopłaty za cały ten okres. Bardzo proszę o wpłacenie dokładnie takich kwot, jakie będą Państwo mieli na kwitkach. W razie wątpliwości proszę o kontakt pod numerem telefonu 91 322 17 24 wew. 23.

Dzieci, które kończą naukę w klasie „0” będą miały rozliczone żywienie do połowy lipca 2019r. , dzieci pozostające w przedszkolu będą rozliczone we wrześniu 2019r. Ewentualnego zwrotu środków dokonamy na konto bankowe Rodziców.

 

Dzień

Data

Jadłospis-przedszkole

Poniedziałek 24.06.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne, jajko gotowane na twardo, pomidor, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (433kcal; alergeny:1,3,6,7)

Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami, pietruszką, marchewką, porem, selerem i koperkiem (126 kcal; alergeny:7,9)

II danie: Gulasz drobiowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, woda mineralna (505 kcal alergeny: 1,7)

Podwieczorek: koktajl jagodowy, chrupki kukurydziane (90 kcal; alergeny: 7) 

Wtorek 25.06.2019
Śniadanie: Kawa Inka na mleku 2%, bułka pszenna, masło roślinne, miód naturalny, jogurt owocowy (358 kcal; alergeny: 1,67,8,10)

Zupa: Pomidorowa z ryżem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i koperek ( 118 kcal; alergeny: 7,9)

II Danie: Pieczeń ze schabu w sosie własnym, makaron gotowany, surówka z marchewki i pora ze śmietaną, kompot wiśniowy (406 kcal, alergeny:1,3,7)

Podwieczorek: arbuz, mleko (85 kcal, alergeny: 7)
Środa 26.06.2019

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne, serek topiony, ogórek świeży, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (379 kcal; alergeny:1,7,8)

Zupa:  Podrosolnik z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natka (147 kcal; alergeny: 7,9)

II danie: Paluszki z kurczaka, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (561 kcal; alergeny: 1,3,7)

Podwieczorek: Crispy, mleko (90 kcal; 7)

Czwartek

 27.06.2019

Śniadanie: Kakao naturalne na mleku 2%, bułka razowa, masło roślinne, ser żółty, papryka świeża (379 kcal; alergeny:1,7,9 )

Zupa: Krupnik z kaszy gryczanej z ziemniakami, pietruszką, marchewką, porem, selerem i majerankiem ( 147 kcal; alergeny: 7,9)

II danie: Wieprzowina po parysku, ziemniaki gotowane, surówka z pomidorów ze śmietaną, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym ( 561 kcal; alergeny:1,3,7 )

Podwieczorek: wafelek owsiany kokosowo-czekoladowy, mleko ( 161 kcal; alergeny: 7)

Piątek 28.06.2019

Śniadanie: Musli na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne, polędwica drobiowa, pomidor, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (407 kcal: alergeny: 1,3,6,7)

Zupa: Grochowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i majerankiem (258 kcal, alergeny: 1,6,7,8,9)

II Danie: Naleśniki z dżemem truskawkowym, woda mineralna (504 kcal, alergeny: 1,3,7)

Podwieczorek:soczek owocowy, wafle ryżowe (135 kcal; alergeny: 1,7)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

.