Przedszkole nr 7 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-przedszkole

Poniedziałek 11.12.2017

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowa wielozbożowe na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, pasztet wegetariański z żurawiną, pomidor, herbata czarna z cytryną i miodem (358 kcal; alergeny: gluten, mleko, jaja, seler, gorczyca)

Zupa: Brokułowa z ryżem, marchewką, pietruszką, porem, selerem i natką (104 kcal; alergeny: seler, mleko)

II danie: Kotlet mielony z łopatką wieprzowej, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, woda mineralna (714 kcal alergeny: gluten, jaja, mleko, orzechy, sezam)

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane z żurawiną, herbata owocowa (185 kcal; alergeny: mleko ,gluten, sezam, orzechy) 

Wtorek 12.12.2017
Śniadanie: Kakao na mleku 2 %, bułka żytnia, masło roślinne, szynka konserwowa, sałata, pomidor (371kcal; alergeny: gluten, mleko, seler, soja, gorczyca, jaja)

Zupa: Kalarepkowa z ziemniakami,  marchewką, pietruszka, seler, por i natką (107 kcal; alergeny: seler, mleko)

II danie: Makaron spaghetti z sosem pomidorowo- ziołowym i żółtym serem, kompot jabłkowy z miodem i cynamonem (408 kcal; alergeny: mleko, gorczyca,gluten, seler, jaja)   

Podwieczorek: pomarańcza, herbata owocowa (106 kcal)

Środa 13.12.2017

Śniadanie: Lane na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, Twaróg z tuńczykiem i koperkiem, ogórek świeży, herbata słodzona miodem naturalnym z cytryną ( 455 kcal; alergeny: gluten, mleko, soja)

Zupa:Jarzynowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem i koperkiem (150 kcal; alergeny: seler, mleko) 

II danie: Boeuf strogonow( mięso wołowe, ogórek kiszony, pieczarki, cebula), ziemniaki gotowane, sałata z kapusty czerwonej, kisiel cytrynowy do picia (431 kcal, alergeny: gluten)

Podwieczorek: Cripsy, herbata rumiankowa (44 kcal)

Czwartek 14.12.2017

Śniadanie: Kawa Inka na mleku 2%, bułka pszenna, masło roślinne, masło orzechowe, jabłko (44 kcal; alergeny: mleko)

 Zupa: Fasolki szparagowej z ziemniakami, porem, marchewką, selerem, pietruszką i natką (148 kcal; alergeny: seler, mleko)

II danie: Karkówka w sosie własnym, kasza gryczana, sałatka szwedzka, kompot truskawkowy, sok wieloowocowy naturalny (801 kcal; alergeny: gluten, gorczyca, seler) 

Podwieczorek: sok wieloowocowy naturalny, chrupki kukurudziane (138 kcal)

Piątek 15.12.2017

Śniadanie:  Płatki czekoladowe na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, czarna herbata z cytryną i miodem (425kcal: alergeny: mleko, gluten, soja, gorczyca)

Zupa: Wiejska z ziemniakami,boczkiem, marchewką, pietruszką, porem, selerem  i majerankiem (225 kcal, alergeny: seler, mleko, gluten, jaja)

II Danie: Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną, woda mineralna (358 kcal, alergeny: mleko, gluten, jaja)

Podwieczorek: crunchy orzech/migdał, woda mineralna (190 kcal; alergeny: gluten, jaja, orzechy, mleko)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

.