Przedszkole nr 7 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-przedszkole

Poniedziałek 19.02.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, serek topiony, herbata słodzona miodem naturalnym z cytryną (504 kcal; alergeny: gluten, jaja, mleko)

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami, marchewką, pietruszką,selerem, porem, majerankiem (176 kcal; alergeny: seler, mleko)

II danie: Gotowany filet z kurczaka w sosie koperkowym, ryż gotowany, Fasolka szparagowa z masłem, woda mimeralna (520 kcal alergeny: mleko, jaja, seler, gorczyca, gluten)

Podwieczorek: Crunchy banan/czekolada, herbata owocowa (168 kcal alergeny: mleko, gluten, orzechy) 

Wtorek 20.02.2018
Śniadanie: kakao na mleku 2 %, bułka żytnia, masło roślinne, dżem truskawkowy, orzechy włoskie (405 kcal; alergeny: gluten, mleko, soja, orzechy, gorczyca)

Zupa: Jarzynowa z makaronem, marchewką, pietruszka, seler, por i natką (105 kcal; alergeny: seler, mleko, gluten)

II danie: Szaszłyk z indyka z warzywami (cebula, papryka, cukinia), ziemniaki, sałatka szwedzka, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (302 kcal; alergeny: gorczyca)   

Podwieczorek: jabłko, herbata miętowa (106 kcal)

Środa 21.02.2018

Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, twaróg z brzoskwinią, pomidor, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (426 kcal; alergeny: gluten, mleko, soja)

Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami,  marchewką, pietruszką, selerem i natką (135 kcal; alergeny: seler, mleko) 

II danie: Łazanki z kapustą, kiełbasą i boczkiem wędzonym, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym (628 kcal, alergeny: gluten, jaja, gorczyca)

Podwieczorek: mandarynka, herbata rumiankowa (42 kcal; alergeny: )

Czwartek 22.02.2018

Śniadanie: Kawa Inka na mleku 2%, bułka pszenna, masło roślinne,Jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, migdały (426 kcal; alergeny: mleko, orzechy, gluten)

 Zupa: Ogórkowa z ryżem, porem, marchewką, selerem, pietruszką i natką (73 kcal; alergeny: seler, mleko)

II danie: Gulasz z mięsem wołowym, kasza gryczana z soczewicą, buraczki zasmażane, kompot śliwkowy (504 kcal; alergeny: gluten, jaja) 

Podwieczorek: banan, herbata miętowa (34 kcal; alergeny:)

Piątek 23.02.2018

Śniadanie: Kasza manna na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, szynka drobiowa, pomidor, herbata czarna z cytryną i miodem (381 kcal: alergeny: mleko, gluten, soja, seler, gorczyca, orzechy)

Zupa: Pomidorowa z ryżem, selerem, marchewką, porem, pietruszką i natką (318 kcal, alergeny: seler, mleko, gluten, gorczyca, orzechy)

II Danie: Medaliony z łososia, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda mineralna (374 kcal, alergeny: mleko, gluten)

Podwieczorek: budyń czekoladowy, herbata owocowa (104 kcal; alergeny: gluten, mleko )

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

.