Przedszkole nr 7 - Jadłospis

Powiększ

 Drodzy Rodzice,

do opłat za miesiąc czerwiec doliczymy Państwu odsetki za nieterminowe wpłaty za okres I-V. Równocześnie rozliczymy Państwa nadpłaty i niedopłaty za cały ten okres. Bardzo proszę o wpłacenie dokładnie takich kwot, jakie będą Państwo mieli na kwitkach. W razie wątpliwości proszę o kontakt pod numerem telefonu 91 322 17 24 wew. 23.

Dzieci, które kończą naukę w klasie „0” będą miały rozliczone żywienie do połowy lipca 2019r. , dzieci pozostające w przedszkolu będą rozliczone we wrześniu 2019r. Ewentualnego zwrotu środków dokonamy na konto bankowe Rodziców.

 

Dzień

Data

Jadłospis-przedszkole

Poniedziałek 09.09.2019

Śniadanie: Kasza manna na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne,jajko gotowane na twardo, pomidor, herbata czarna z cytryną słodzona miodem naturalnym (388 kcal; alergeny:1,3,7)

Zupa: Brokułowa z ryżem, porem, marchewką, pietruszką, selerem i natką (104 kcal; alergeny:1,3,7,9)

II danie: Pieczeń rzymska z łopatki wieprzowej, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem (420 kcal alergeny: 1,3,7 )

Podwieczorek: jogurt owocowy, woda mineralna (90 kcal; alergeny:6,7) 

Wtorek 10.09.2019
Śniadanie: Kakao naturalne na mleku 2%; bułka razowa, masło roślinne,dżem truskawkowy, surowa marchewka (358 kcal; alergeny:1,6,7,8,10 )

Zupa: Wiejska z ziemniakami, boczkiem wędzonym, pietruszką, marchewką, selerem i majeranek (205 kcal; alergeny: 1,3,7,9)

II Danie: Gulasz z indyka, ryż gotowany, fasolka szparagowa z masłem, woda mineralna ( 501 kcal, alergeny:1,7)

Podwieczorek: jabłko, herbata miętowa (83 kcal, alergeny: )
Środa 11.09.2019

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne, twaróg z brzoskwinią, herbata  czarna z cytryną słodzona mniodem naturalnym ( 381 kcal; alergeny:1,3,6,7,9,10)

Zupa: Rosół z makaronem, pietruszką, marchewką, selerem, porem, natką (148 kcal; alergeny: 1,3,9)

II danie: Kotlet wykwintny z kurczaka, ziemniaki gotowane, mizeria z koperkiem, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym (447 kcal; alergeny:1,3,7,10)

Podwieczorek: melon, mleko  (99 kcal; alergeny: 7 )

Czwartek

 12.09.2019

Śniadanie: Kawa Inka na mleku 2%, bułka razowa, masło roślinne, serek homogenizowany, jabłko (482 kcal; alergeny:1,6,7 )

Zupa: Krupnik z kaszy gryczanej z ziemniakami, marchewką, selerem, pietruszką, porem, natką ( 235 kcal; alergeny: 9)

II danie: Makaron spaghetti z sosem mięsno-warzywnym i żółtym serem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (695 kcal; alergeny:1,3,7)

Podwieczorek: gruszka, herbata rumiankowa (99 kcal; alergeny: )

Piątek 13.09.2019

Śniadanie: Ryż na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne,polędwica drobiowa, sałata, pomidor,  herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym ( 407 kcal: alergeny: 1,3,6,7,8,9,10)

Zupa: Barszcz ukraiński z ziemiakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i majerankiem (  199 kcal, alergeny: 6,7,8,9)

II Danie: Kotlet rybni z dorsza czarnego, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i natka, woda mineralna (388kcal, alergeny: 1,3,4,9,10)

Podwieczorek: budyń czekoladowy, herbata owocowa (104 kcal; alergeny: 7)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

.