Przedszkole nr 7 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-przedszkole

Poniedziałek 18.06.2018

Śniadanie: Ryż gotowany na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, szynka drobiowa, pomidor, sałata, herbata czarna z cytryną i miodem ( 407 kcal; alergeny: 1,3,9)

Zupa:Paprykowa z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką ( 178 kcal; alergeny: 1,3,9)

II danie: Jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, surówka z marchewki i pora z jogurtem naturalnym, woda mineralna (244 kcal alergeny: 1,3,9,10)

Podwieczorek: Sok naturalny b/c gruszka /jabłko, chrupki kukurydziane (138 kcal alergeny: ) 

Wtorek 19.06.2018
Śniadanie: Kakao naturalne na mleku 2%, bułka pszenna, masło roślinne, ser żółty, śliwka suszona  ( 355 kcal; alergeny: 1,3,7)

Zupa: Chińska z ryżem, pietruszką, marchewką, selerem, natką (82 kcal; alergeny: 9)

II danie: Pieczeń ze schabu w sosie własnym, ziemnaiki, kapusta młoda zasmażana z koperkiem, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalmyn (428 kcal; alergeny: 1,3,7) 

Podwieczorek: babka piaskowa, herbata owocowa (341 kcal ; alergeny: 1,3,7 )

Środa 20.06.2018

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, serek topiony, ogórek świeży herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (384 kcal; alergeny: 1,7)

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami, marchewką, piertuszką, porem, selerem i koperkiem (150 kcal; alergeny: 7,9) 

II danie: Bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza gryczana z soczewicą, ogórek małosolny, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym (628 kcal; alergeny: 1,5,6,7,8,11)

Podwieczorek: ciasteczka owsiane z żurawiną, woda mineralna (190 kcal; alergeny: 1,3,5,7,8,11)

Czwartek

21.06.2018

Śniadanie: kawa Inka na mleku 2%, bułka żytnia, masło roślinne, jogurt owocowy, morele suszone (420kcal; alergeny: 1,6,7)

 Zupa: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (215 kcal; alergeny: 1,9,10)

II danie: Makaron spaghetti z sosem mięsno - pomidorowym ( łopatka wieprzowa, cebula, pomidory, zioła) i serem żółtym, kompot z jabłkowy słodzony miodem naturalnym (809 kcal; alergeny: 1,3,7)

Podwieczorek: ciasteczka zbożowe z czekoladą, herbata miętowa (186 kcal; alergeny: 1,3,5,7,8,11)

Piątek 22.06.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, pasztet zapiekany, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną i miodem  (510 kcal: alergeny: 1,6,7)

Zupa: Wiejska z ziemniakami, boczkiem wędzonym, pietruszką, porem, marchewką, selerem i  majerankiem (318 kcal, alergeny: 1,6,7,8,9)

II Danie: Naleśniki z dżemem truskawkowym i serem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (835 kcal, alergeny: 1,3,7 )

Podwieczorek: Crispy, herbata rumiankowa (65 kcal)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

.