Przedszkole nr 7 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-przedszkole

Poniedziałek 17.09.2018

Śniadanie: Płatki cynamonowe na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne,puszek z sera żołtego, herbata czarna z cytryną i miodem (371 kcal; alergeny: 1,3,6,7,8)

Zupa: Dyniowa z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i koperkiem ( 104 kcal; alergeny: 7,9)

II danie: Gulasz z łopatki wieprzowej, kasza jęczmienan, ogórek kiszony, woda mineralna ( 526 kcal alergeny: 1,3,7)

Podwieczorek: sałatka owocówa (arbuz, śliwki, gruszki, jabłka), kawa zbożowa na mleku 2% (302 kcal alergeny: 6,7) 

Wtorek 18.09.2018
Śniadanie: kakao naturalne 2%, bułka pszenna, masło roślinne, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor ( 401 kcal; alergeny: 1,3,5,6,7,8,9,10)

Zupa: Pomidorowa z ryżem,  pietruszką, marchewką, selerem, porą i natką (110 kcal; alergeny: 7,9)

II danie: Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (486 kcal; alergeny:3,7) 

Podwieczorek: Cripsy, herbata miętowa (44 kcal ; alergeny: 7 )

Środa 19.09.2018

Śniadanie:Płatki owsiane na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne,twaróg z brzoskwinią, surowa marchew (410 kcal; alergeny: 1,3,7)

Zupa: Koperkowa z ziemniakami, pietruszką, marchewką, piertuszką, porem, selerem i natką (127 kcal; alergeny:7,9) 

II danie: Bigos z kapusty mieszanej z kiełbasą, boczkiem i łopatką wieprzową, ziemniaki, kompot z owoców mieszanych  (390 kcal; alergeny: 3,6,7,9,10)

Podwieczorek:  melon, herbata owocowa (32 kcal; alergeny:)

Czwartek

 20.09.2018

Śniadanie: Kawa Inka na mleku 2%, bułka pszenna, masło roślinne, jogurt owocowy, morele suszony ( 390 kcal; alergeny: 3,6,7,9,10)

 Zupa: Zupa rybacka z makaronem, pietruszką, marchewką, selerem, porem, natką (124 kcal; alergeny: 1,3,9)

II danie: Pieczeń rzymska z łopatki wieprzowej, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłek z jogurtem naturalnym, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym (390 kcal; alergeny: 3,6,7,9,10)

Podwieczorek:banan,mleko (144 kcal; alergeny: )

Piątek 21.09.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, pieczeń wieprzowa, ogórek kiszony (520 kcal: alergeny: 1,6,7)

Zupa: Grochówka z ziemniakami ,boczkiem, wędzonym, pietruszką, porem, marchewką, selerem i  majerankiem (307 kcal, alergeny: 6,7,8,9)

II Danie: Naleśniki z mąki mieszanej pszenno-razowej z dżemem truskawkowym i twarogiem, woda mineralna, soczki owocowy (636 kcal, alergeny:1,3,6,7,8,10)

Podwieczorek: soczek owocowy naturalny b/c (138 kcal;)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

Alergeny: 1- gluten; 2- skorupiaki; 3- jaja; 4- ryby i pochodne; 5- orzeszki ziemne;

6- soja; 7- mleko; 8- orzechy; 9- seler; 10- gorczyca;

11- sezam; 12- dwutlenek siarki i siarczyny; 13- łubin; 14- mięczaki 

.