Przedszkole nr 7 - Jadłospis

Powiększ

 

 

Dzień

Data

Jadłospis-przedszkole

Poniedziałek 16.10.2017

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 2%, chleb razowy,  twaróg z tuńczykiem i koperkiem, herbata czarna z cytryną i miodem (547 kcal; alergeny: gluten, mleko, soja, seler, gorczyca)

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem, selerem i koperkiem (120 kcal; alergeny: mleko, seler)

II danie: Leczo warzywne ( kiełbasa śląska, cukinia, papryka, cebula, pomidory), kasza jęczmienna, kompot z owoców mieszanych słodzonych miodem naturalnym (500 kcal alergeny: gluten)

Podwieczorek: sok nanaturalny jabłkowo - wiśniowy, chrupki kukurydziane (138 kcal) 

Wtorek 17.10.2017
Śniadanie: Kakao naturalne na mleku 2 %, bułka żytnia, masło roślinne, serek wiejski, miód naturalny, jabłko (328kcal; alergeny: gluten, mleko)

Zupa: Z zielonego groszku z ziemniakami,  marchewką, pietruszka, seler, por i koperkiem ( 162 kcal; alergeny: seler, mleko)

II danie: Oszukane gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wiśniowy (430kcal; alergeny: gluten)  

Podwieczorek: gruszka, herbata rumiankowa (99 kcal)

Środa 18.10.2017

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, serek homogenizowany waniliowy, surowa marchew, herbata czarna z cytryną i miodem  (510 kcal; alergeny: mleko, gluten) 

Zupa:Szpinakowa z ryźem, marchewką, pietruszką, selerem, porem i natką  (126 kcal; alergeny: seler, mleko) 

II danie: Gulasz z łopatki wieprzowej, kluski ślaskie, surówka z czerwonej kapusty, woda mineralna (650 kcal; alergeny: gluten,  mleko)

Podwieczorek: mandaryna, herbata miętowa (42 kcal)

Czwartek 19.10.2017

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku 2%, bułka pszenna, masło roślinne, jajko gotowane na twardo, papryka świeża (401 kcal; alergeny: gluten, mleko, jaja)

 Zupa: Dyniowo-pomidorowa, marchewką, pietruszką, selerem, porem i natką (127 kcal; alergeny: seler, mleko)

II danie: Kotlet drobiowy, ziemniaki, bukiet warzyw( brokuł, kalafior , marchew), kompot z owoców mieszanych (458 kcal; alergeny: mleko, gluten, jaja) 

Podwieczorek: mandaryna, herbata owocowa (104 kcal)

Piątek 20.10.2017

Śniadanie: Kuleczki cynamonowe na mleku 2%, chleb razowy, masło roślinne, parówki cielęce, pomidor, czarna herbata z cytryną i miodem (494 kcal: alergeny: mleko, gluten, jaja, orzechy, gorczyca, seler, soja)

Zupa: Z soczewicy czerwonej z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem, selerem i majerankiem  (207 kcal, alergeny: seler)

II Danie: Szaszłyk rybny( filet z morszczuka, cukinia, papryka, cebula), ziemniaki, surówka z marchewki i pora z jogórtem naturalnym, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (349 kcal, alergeny: mleko)

Podwieczorek: jogurt owocowy, woda mineralna (90 kcal)

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.

.