Strona główna | jadlospis

Jadłospis

14.12-18.12.2020 r.

PONIEDZIAŁEK 18.01.2021

  • Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (247kcal; 9)
  • Ryż z jabłkami, cynamonem i śmietaną, woda mineralna, snack popcornowy (562kcal;1,3,6,7,8,9,10,11,12)

WTOREK 19.01.2021

  • Zupa pomidorowa z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i bazylią (142kcal;1,3,7,9)
  • Pieczeń rzymska, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym, mandarynka (530kcal;1,3,7)

ŚRODA 20.01.2021

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (146kcal;7,9)
  • WPotrawka z kurczaka z warzywami (kalafior, marchewka, brokuł), kasza pęczak, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym, kiwi (642kcal;1,3,5,6,7,8,11)

CZWARTEK 21.01.2021

  • Zupa ogórkowa z ryżem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (73kcal;7,9)
  • Paluszki z kurczaka, ziemniaki gotowane, Colesław, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym, banan (564kcal;1,3,7,9,10)

PIĄTEK 22.01.2021

  • Zupa fasolowa z ziemniakami, boczkiem wędzonym, pietruszką, porem, marchewką, selerem i majerankiem (318kcal;1,3,5,6,7,9,10,11)
  • Pulpety rybne w sosie serowym, makaron penne, brokuły z masłem, woda mineralna, koktajl bananowo-truskawkowy (616kcal;1,3,4,7)

PONIEDZIAŁEK 18.01.2021

  • Śniadanie: kasza manna na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne, szynka wiejska, papryka świeża, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (381kcal; 1,3,6,8,9,10)
  • Zupa:Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (247kcal; 9)
  • II danie:Ryż z jabłkami, cynamonem i śmietaną, woda mineralna (412kcal;1,3,6,7,8,9,10,11,12)
  • Podwieczorek:biszkopty, mleko (95kcal;1,3,7)

WTOREK 19.01.2021

  • Śniadanie: kakao naturalne na mleku 2%, bułka pszenna, masło roślinne, jajecznica, pomidor (397kcal; 1,3,7)
  • Zupa:Zupa pomidorowa z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i bazylią (142kcal;1,3,7,9)
  • II danie:Pieczeń rzymska, ziemniaki gotowane, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (510kcal;1,3,7)
  • Podwieczorek:mandarynka, herbata owocowa (42kcal;)

ŚRODA 20.01.2021

  • Śniadanie: płatki owsiane na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne, ser żółty, ogórek świeży, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (410kcal; 1,3,7)
  • Zupa:Zupa szpinakowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (178kcal;1,3,9)
  • II danie:Potrawka z kurczaka z warzywami (kalafior, marchewka, brokuł), kasza pęczak, kompot wiśniowy słodzony miodem naturalnym (582kcal;1,3,5,6,7,8,11)
  • Podwieczorek:kiwi, herbata rumiankowa (28kcal;)

CZWARTEK 21.01.2021

  • Śniadanie: kawa zbożowa na mleku 2%, bułka razowa, masło roślinne, serek wiejski, miód naturalny, jabłko (430 kcal; 1,3,7)
  • Zupa:Zupa ogórkowa z ryżem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (73kcal;7,9)
  • II danie:Paluszki z kurczaka, ziemniaki gotowane, Colesław, kompot z owoców mieszanych słodzony miodem naturalnym (420kcal;1,3,7,9,10)
  • Podwieczorek:banan, mleko (200kcal;7)

PIĄTEK 22.01.2021

  • Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 2%, pieczywo razowe, masło roślinne, pasztet zapiekany ze śliwką, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (501kcal; 1,6,7)
  • Zupa:Zupa fasolowa z ziemniakami, boczkiem wędzonym, pietruszką, porem, marchewką, selerem i majerankiem (318kcal;1,3,5,6,7,9,10,11)
  • II danie:Pulpety rybne w sosie serowym, makaron penne, brokuły z masłem, woda mineralna (509kcal;1,3,4,7)
  • Podwieczorek:koktajl truskawkowo-bananowy z miodem naturalnym (107kcal;7)

Alergeny: 1-gluten, 2-skorupiaki, 3-jaja, 4-ryby i pochodne, 5-orzeszki ziemne, 6-soja, 7-mleko, 8-orzechy, 9-seler, 10-gorczyca, 11-sezam, 12-dwutlenek siarki i siarczyny, 13-łubin, 14-mięczaki

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.